Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Du får lära dig om människor i olika åldrar och med olika förutsättningar. Du lär dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation. Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Du får fundera över hur människor lever tillsammans och vilka möjligheter de har att utvecklas. Du lär dig om hälsa och arbetsmiljö. På programmet läggs stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Didaktus Jakobsberg har ännu inte kompletterat med egen information om sin utbildning.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen pedagogiskt arbete ska ge kunskaper om barns och ungas utveckling, lärande, behov och rättigheter samt om olika pedagogiska verksamheter. Den ska förbereda eleverna för arbete till exempel som barnskötare i förskolan eller elevassistent i skolan.

Exempel på yrkesutgångar

Barnskötare, Elevassistent