Naturvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. Du utvecklar dina kunskaper om sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen, kemiska processer och matematik. Du lär dig om modeller som utvecklas i samspelet mellan experiment och teori. Du studerar naturvetenskapens idéer och teorier som delar av historien och aktuell forskning.

På Naturvetenskapsprogrammet är moderna språk obligatoriskt att läsa i ett år.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Anna Whitlocks gymnasium är Stockholms nya läroverk, störst och mitt i stan. I nyrenoverade och moderna undervisningslokaler, ett stenkast från Stadshuset, undersöker våra lärare och elever hur vi utformar ett framtida hållbart samhälle, med hjälp av vetenskap, estetik och digital teknik. Vår skola är välkomnande, varm, kreativ, modern och modig och som drivs av energin och tilltron till allas möjligheter att göra skillnad. Vill du vara med och fortsätta skapa en fantastisk skola tillsammans med oss?

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik.

Exempel på yrkesutgångar

Högskoleförberedande program har inga exempel på yrkesutgångar.

21 utbildningar

karta-google