Handels- och administrationsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, administration och kommunikation. Du lär dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling. Du lär dig administrativt och organisatoriskt arbete inom företag och offentlig förvaltning, ekonomiuppföljning, kommunikation, kundservice, konferens- och receptionsarbete. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

 

OM SKOLAN

Midsommarkransens gymnasium är ett gymnasium med både yrkesinriktade och högskoleförberedande program. Läsåret 2019–2020 kommer 700 elever att gå på skolan.

Vi erbjuder Nationella idrottsutbildningar i basket, bandy, fotboll, handboll och innebandy, där du ges möjlighet att kombinera dina studier med en elitsatsning inom ovanstående idrotter.

Midsommarkransens gymnasium har också en gymnasiesärskoleenhet där de nationella programmen Hälsa, Vård och Omsorg, samt Administration, handel och varuhantering ingår.

På skolan går elever med olika bakgrund och skiftande intressen. Det skapar en atmosfär som är dynamisk, inkluderande och tillåtande. Där du kan vara den du är och där du blir sedd av dina lärare.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen administrativ service ska ge fördjupade kunskaper för arbete med administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom företag och offentlig förvaltning. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel personaladministration och organisation, kommunikation, ekonomi, konferens- och receptionsarbete eller kundservice.

Exempel på yrkesutgångar

Ekonomiassistent, Exponerings- och utställningsdesigner, It-administratör, Kommunikatör, Kundservice och reception, Marknadsassistent, Orderadministratör, Personalassistent, Projektadministratör, Redovisningsassistent, Säljsupport "

50 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från