Handels- och administrationsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, administration och kommunikation. Du lär dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling. Du lär dig administrativt och organisatoriskt arbete inom företag och offentlig förvaltning, ekonomiuppföljning, kommunikation, kundservice, konferens- och receptionsarbete. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

 

OM SKOLAN

På Drottning Blankas Gymnasieskola i Nacka arbetar vi för att alla våra elever ska nå sin fulla potential. Hos oss är det viktigt att du känner delaktighet och att du ser en tydlig röd tråd genom hela din utbildning. Vi jobbar tillsammans för att din utbildning ska bli meningsfull.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig! För att du ska lyckas krävs både vårt och ditt personliga engagemang. Som elev får du en mentor som peppar och stöttar dig i skolan. Under din skolgång hos oss får du också verktyg och strategier för att du, med självförtroende, ska lyckas med din gymnasietid.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Exempel på yrkesutgångar

Butikskommunikatör/merchandiser, Butikssäljare, Företagssäljar, Handlare, Inköpare, Ledare i butik, Logistiker, Marknadsförare, Näthandlare, Speditör, Varumottagare "

50 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från