Introduktionsprogram, IM
Om du inte är behörig till ett nationellt program har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.

Det finns fyra olika program: 

Programinriktat val
Yrkesintroduktion
Individuellt alternativ
Språkintroduktion

Inget av programmen ger examen utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får du ett gymnasieintyg. För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Berga är gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, hästsjukvård eller lantbruk! Du går en praktisk utbildning som ger dig en yrkesexamen eller en mer teoretisk utbildning som ger dig  högskolebehörighet. Vi erbjuder även Naturbruksprogrammet med natur- eller samhällsvetenskaplig profil men även Programinriktat val och Yrkesintroduktion.

Du får möjlighet att:
- tävla med skolans hästar i hoppning, dressyr eller trav
- lära dig hantera maskiner och djur på en riktig gård
- ta hästskötarexamen, traktorkort och jägarexamen
- bo på vårt internat och inackordera din häst i elevstall

Vad lär jag mig på inriktningen?

Exempel på yrkesutgångar

-

538 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från